6 december 2021

Zelf een webinar maken

Home / Artikelen / Zelf een webinar maken

Het maken van een webinar is niet zo moeilijk als de meeste mensen denken. In feite kan dit worden voltooid in een aantal stappen. In dit artikel lichten we deze stappen toe.

Kies een webinar softwareprogramma

Houd er rekening mee dat je een software wilt waarmee de webinar kan worden bekeken op pc's, mobiele apparaten en alles daartussenin. Er zijn tal van webinarprogramma's op de markt, dus je moet een kort onderzoek doen. Zoek er een die bij jouw budget past en die goede beoordelingen heeft van degenen die het in het verleden hebben gebruikt.

Begin met het voorbereiden van de video's, dia's en presentatienotities

Onthoud dat je dit gaat presenteren. Dus de webinar moet zo worden georganiseerd dat je het niet alleen kunt volgen, maar ook dat het publiek inzicht krijgt in waarover je de les geeft.

Adverteren

Stuur een e-mail naar de contacten die je al bij de hand hebt en nodig ze uit. Zend dit vervolgens uit via jouw feeds op sociale media en moedig mensen aan om zich aan te melden en deze informatie met anderen te delen. Met deze informatie moet het tijdslot zijn voor wanneer dit gaat gebeuren, zodat je bezoekers er zeker van kunnen zijn dat ze dit in hun agenda noteren.

Check alles opnieuw

Zorg ervoor dat dit goed past binnen het tijdsbestek dat je voor dit webinar heeft opgegeven. Wat wel betekent dat je dit zo goed mogelijk moet oefenen. Houd het publiek in gedachten, aangezien ze misschien geen basisonderwijs nodig hebben. Ze kunnen geavanceerder zijn en jouw inhoud moet dit laten zien.

Interactie

Ondanks dat je de informatie presenteert, moet je aan het einde wat tijd reserveren voor een vraag- en antwoordsessie. En zorg ervoor dat je het antwoord weet of de persoon in ieder geval naar het juiste antwoord kunt leiden. Veel webinarsoftwareprogramma's zullen de mogelijkheid bieden om te chatten terwijl deze in sessie is of zelfs voor iedereen de mogelijkheid bieden om de voice-over-conferentiefunctie te gebruiken.

Conclusie

Zoals je kunt zien, is het hosten van een webinar niet zo moeilijk als de meeste mensen denken. Met de juiste software zal je merken dat dit niet moeilijker zal zijn dan wanneer je een PowerPoint-presentatie voor een vergadering zou maken. Het enige verschil is dat je dit maakt voor een onbeperkt aantal bezoekers van locaties over de hele wereld!

Digitalisering in het onderwijs: de feiten op rijtje.    

De introductie van digitalisering in het onderwijs is een feit, daar kunnen we niet meer omheen. Stap voor stap maakt het traditionele klaslokaal plaats voor virtuele klaslokalen, blended learning en hybride leeromgevingen. ZK-Academie zette wat…

Lees meer
27 september 2022
2 minuten
Adviezen voor ondernemers van ondernemers.

Overweeg je je eigen bedrijf te beginnen? Wij vroegen aan een aantal succesvolle ondernemers naar het beste advies dat zij ooit hebben gekregen toen zij hun bedrijf startten.     Veel van onze cursisten zijn zelfstandige…

Lees meer
11 augustus 2022
4 minuten
B2B Sales- of Accountmanager en klaar voor de toekomst?

Tijdens de coronapandemie zijn de online verkopen in een stroomversnelling geraakt. Niet alleen in de B2C-markt, maar zeker ook in de B2B-markt. De verwachting is dat deze transitie op de B2B-markt de komende jaren zal…

Lees meer
5 augustus 2022
2 minuten
1 2 3 14
Contact
Zwaardstraat 16 (Oude Ambachtsschool)
2584 TX Den Haag
070-7850107
Stuur ons een bericht
© 2022 ZK Academy
apartmentcartphone-handsetmapenter-downmagnifierchevron-down