remove_action( 'woocommerce_cart_collaterals', 'woocommerce_cross_sell_display' ); add_action('woocommerce_after_cart_table', 'woocommerce_cross_sell_display'); Wat zijn de voordelen van online leren? Lees snel verder!
12 oktober 2020

Wat zijn de voordelen van Online leren?

Home / Artikelen / Wat zijn de voordelen van Online leren?

Online leren kan een aantrekkelijke optie zijn voor iemand die geen tijd, zin of geld heeft om (opnieuw) een fysieke studie te volgen. In dit artikel besteden we aandacht aan de voordelen van online leren.

Flexibiliteit en leren in eigen tempo

Door online te leren, kun je volgens je eigen schema leren. In plaats van vroeg naar het kantoor te gaan of het familiediner over te slaan om te leren, log je in wanneer het je uitkomt. En ook op een tijdstip dat andere verplichtingen niet in de weg staat. Die flexibiliteit stelt je in staat om werk, privé en school gemakkelijker te combineren. De voordelen van online leren zijn eindeloos.

Bovendien voelen studenten zich niet altijd op hun gemak om professoren te vragen een punt te herhalen. Omdat ze in hun laatste lezing hebben gemaakt of dieper in te gaan op een specifiek onderwerp. Als je online leert, kun je het lesplan in je eigen tempo doorlopen. Om er zeker van te zijn dat je de stof echt onder de knie hebt voordat je doorgaat naar het volgende gedeelte.

Aantoonbare motivatie

Door online een diploma te behalen, bewijs je dat je meerdere taken kunt uitvoeren. Ook leer je prioriteiten stellen en dat je kunt aanpassen aan veranderende werkomstandigheden. Instructeurs verwachten van studenten dat ze onafhankelijk en zelfstandig zijn. Het werkt hetzelfde in het werkveld; werkgevers willen dat je gemotiveerd bent. Bijvoorbeeld doordat je achter dingen aan gaat die je interesseren en op zoek bent naar nieuwe kansen en manieren om dingen te doen.

Verbeterde virtuele communicatie en samenwerking

Door met anderen samen te werken in een virtuele omgeving, kan je een effectievere leider worden. Je ontwikkelt kritische leiderschapsvaardigheden door gebruik te maken van gespecialiseerde kennis, efficiënte processen te creëren en beslissingen te nemen over de beste communicatiepraktijken, zoals wat persoonlijk of elektronisch moet worden besproken.

In een online programma neem je ook deel aan discussieborden met je klasgenoten, communiceer je met professoren via e-mail en werk je samen via verschillende softwareprogramma's. Naarmate het programma vordert, word je beter in het pitchen van jouw ideeën en het maken van sterke, beknopte, professionele argumenten door middel van tekst.

Verfijnde kritische denkvaardigheden

Online leren maakt het mogelijk om kritisch na te denken over wat je elke dag doet. Het doel in de klas is om je uit te dagen om anders te denken. Werkgevers willen dat je dat ook doet - kritisch nadenken in jouw rol op het werk. Het beheersen van deze vaardigheid is wat je onderscheidt als student en als werknemer.

Kritisch denken speelt een rol in elk type onderwijs; Online leren dwingt je echter om je kritische denkvaardigheden te ontwikkelen op manieren die je misschien niet hebt geoefend in een persoonlijke klasomgeving. Dit soort zelfstudie en gemotiveerd leren toont aan toekomstige werkgevers aan dat je het vermogen hebt om kritisch na te denken. En  daarnaast eventuele obstakels die je in de weg staan ​​te overwinnen.

Nieuwe technische vaardigheden

Je online diploma staat ook gelijk aan sterke technische vaardigheden, een pluspunt voor elke werkzoekende. Als onderdeel van je cursussen moet je waarschijnlijk digitaal leermateriaal gebruiken. Je moet vertrouwd raken met nieuwe tools en software en veelvoorkomende problemen oplossen.

Na de vele technische hindernissen van een programma, groot en klein, kan een werkgever erop vertrouwen dat je vertrouwd bent met veelgebruikte samenwerkingstools. Maar ook met contentmanagementsystemen en elementaire probleemoplossing.

Nu meer bedrijven virtuele teams gebruiken, is het belangrijk om op afstand te leren samenwerken. Je klasgenoten zullen waarschijnlijk in verschillende tijdzones wonen, die je moet leren hoe je je eraan kunt aanpassen en kunt plannen.

Mannen en vrouwen op de werkvloer: De vooroordelen

Vooroordelen op grond van geslacht vormen een belemmering voor vrouwen op de werkplek. Of het nu opzettelijk of onbewust is, vooroordelen maken het moeilijker voor vrouwen om aangenomen en gepromoveerd te worden en hebben een…

Lees meer
16 november 2022
2 minuten
Online leren als partner in een leven lang leren

Dat wij van ZK-Academie vinden dat online leren een vast onderdeel uit zou moeten maken van het lesaanbod in het voortgezet onderwijs, zal niemand verbazen. Het aanbieden van online leerstof biedt ons immers de gelegenheid…

Lees meer
21 oktober 2022
2 minuten
Digitalisering in het onderwijs: de feiten op een rijtje.

De introductie van digitalisering in het onderwijs is een feit, daar kunnen we niet meer omheen. Stap voor stap maakt het traditionele klaslokaal plaats voor virtuele klaslokalen, blended learning en hybride leeromgevingen. ZK-Academie zette wat…

Lees meer
28 september 2022
2 minuten
1 2 3 15
Contact
Zwaardstraat 16 (Oude Ambachtsschool)
2584 TX Den Haag
070-7850107
Stuur ons een bericht
© 2022 ZK Academy
apartmentcartphone-handsetmapenter-downmagnifierchevron-down