22 november 2021

Verschil tussen e-learning en micro-learning

Home / Artikelen / Verschil tussen e-learning en micro-learning

Je hebt er vast wel eens van gehoord: e-learning en micro-learning. Hoewel deze termen vaak door elkaar worden gebruikt en er enige overlap is tussen de twee, verwijzen ze eigenlijk naar verschillende dingen. In dit artikel leggen we je het verschil uit tussen e-learning en micro-learning.

E-learning

E-learning wordt soms elektronisch, online of digitaal leren genoemd. Deze leervorm is een vorm van leren waarbij gebruik wordt gemaakt van een computer of andere soortgelijke technologie. Hoewel e-learning niet per se een online element nodig heeft, wordt content tegenwoordig meestal via internet geleverd. Terwijl de digitale wereld zich blijft ontwikkelen en uitbreiden. Dit geldt ook voor e-learning, dat in toenemende mate wordt gebruikt op scholen, universiteiten en bedrijven om personeel op een gemakkelijke en kosteneffectieve manier op te leiden.

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van e-learning is dat het tijd en geld bespaart doordat er minder klassikale training nodig is. Er zijn echter nog veel meer voordelen. E-learning kan het voor bedrijven gemakkelijker maken om de leervoortgang van hun werknemers bij te houden. Aangezien programma's gegevens kunnen verzamelen en vastleggen. Die gegevens kunnen worden gebruikt om trainingsmateriaal te analyseren en te zien wat wel en niet werkt. Het stelt medewerkers ook in staat om te leren waar ze ook zijn en op een tijdstip dat hen uitkomt. Het is niet langer nodig dat iedereen op hetzelfde moment op dezelfde plek is.

Micro-learning

Micro-learning is een vorm van leren waarbij onderwerpen worden opgesplitst in hapklare stukjes, die beter passen bij het leervermogen van het menselijk brein. Zoals we in eerdere berichten hebben vermeld, hebben mensen in deze moderne wereld nu een kortere aandacht spanne dan een goudvis. Het is dus belangrijk om training te geven in gemakkelijk te consumeren segmenten. In plaats van grote hoeveelheden informatie die de leerling gemakkelijk kunnen overweldigen.

Hoewel het concept van micro-leren geen elektronische levering vereist, dragen digitale apparaten zeker bij aan de effectiviteit van dit soort leren. Micro-learning kan op verschillende manieren worden aangeboden. Van video's op laptops tot games op apps voor mobiele telefoons. Dankzij deze flexibiliteit past het bij wat bekend staat als de "just-in-time" -benadering van leren. Waarbij training precies kan worden gegeven wanneer en waar het nodig is in plaats van in lange, mogelijk niet-contextgebonden blokken.

Het geeft ook controle aan de eindgebruiker. Waardoor leerlingen kunnen kiezen wanneer, waar en hoe ze leren. Ze kunnen op weg zijn naar een vergadering en moeten hun presentatievaardigheden snel opfrissen of ze kunnen op het punt staan ​​een bouwplaats te betreden en hebben een opfrissing nodig van gezondheids- en veiligheidsvoorschriften. Het belangrijkste bij micro-learning is dat het snel gaat en overal gemakkelijk toegankelijk.

Mannen en vrouwen op de werkvloer: De vooroordelen

Vooroordelen op grond van geslacht vormen een belemmering voor vrouwen op de werkplek. Of het nu opzettelijk of onbewust is, vooroordelen maken het moeilijker voor vrouwen om aangenomen en gepromoveerd te worden en hebben een…

Lees meer
16 november 2022
2 minuten
Online leren als partner in een leven lang leren

Dat wij van ZK-Academie vinden dat online leren een vast onderdeel uit zou moeten maken van het lesaanbod in het voortgezet onderwijs, zal niemand verbazen. Het aanbieden van online leerstof biedt ons immers de gelegenheid…

Lees meer
21 oktober 2022
2 minuten
Digitalisering in het onderwijs: de feiten op een rijtje.

De introductie van digitalisering in het onderwijs is een feit, daar kunnen we niet meer omheen. Stap voor stap maakt het traditionele klaslokaal plaats voor virtuele klaslokalen, blended learning en hybride leeromgevingen. ZK-Academie zette wat…

Lees meer
28 september 2022
2 minuten
1 2 3 15
Contact
Zwaardstraat 16 (Oude Ambachtsschool)
2584 TX Den Haag
070-7850107
Stuur ons een bericht
© 2022 ZK Academy
apartmentcartphone-handsetmapenter-downmagnifierchevron-down