22 maart 2022

Stappen om het perfecte online cursusonderwerp te vinden

Home / Artikelen / Stappen om het perfecte online cursusonderwerp te vinden
1. Bepaal je eigen criteria

Stap één is beslissen wat je van een cursus wilt. Wil je een cursus om je vaardigheden voor werk te verbeteren? Of een cursus die wordt onderschreven door een professionele instantie? Of misschien een cursus om de tijd te doden? Misschien weet je welk onderwerp je wilt studeren, of misschien niet.

Voordat je op zoek gaat naar een cursus, moet je proberen vast te stellen wat je ervan wilt of nodig hebt. Probeer deze vragen te beantwoorden:

  • Ga je de cursus volgen voor werk of plezier?
  • Ben je op zoek naar een specifieke vaardigheid, zo ja, welke?
  • In welke onderwerpen ben je vooral geïnteresseerd?
2. Besteed wat tijd aan het verkennen

Nu je een duidelijker idee hebt van wat je nodig hebt van een cursus, besteed wat tijd aan het bladeren door cursussen. Kies cursussen die aan zoveel mogelijk van je criteria voldoen. Maak je geen zorgen als je meerdere cursussen vindt die aan je criteria voldoen.

3. Lees de cursusbeschrijving (en) grondig

Deze stap is een van de belangrijkste. Neem de tijd om alle cursusbeschrijvingen grondig te lezen en zorg ervoor dat je begrijpt waar de cursus over gaat, wat er in de syllabus staat en wat je aan het einde van de cursus zult leren.

Het is op dit punt ook belangrijk om erachter te komen voor wie de cursus precies is, zodat je zeker weet dat dit het juiste niveau voor je is. Je wilt niet eindigen op een cursus die niet past bij je ervaring.

4. Beperk je keuzes aan de hand van je criteria

Nadat je bekend bent met wat de cursussen behandelen en voor wie ze zijn, moet je ze controleren aan de hand van de criteria die je in stap één hebt uiteengezet. Welke cursus past het beste bij je wensen?

Als je merkt dat je een paar cursussen hebt die aan de criteria voldoen, moet je beoordelen of je de tijd hebt om mee te doen en ze allemaal bij te houden. Als je denkt dat je het niet kunt, kun je ze altijd een bladwijzer maken om later te beginnen of een cursus upgraden om er doorlopend toegang toe te krijgen.

5. Begin met leren!

Je hebt gebladerd, je hebt de kleine lettertjes gelezen, je hebt de criteria gecontroleerd en, als alles volgens plan is verlopen, zou je een cursus moeten hebben opgesteld. Het enige dat je hoeft te doen, is aan de slag te gaan!

Mannen en vrouwen op de werkvloer: De vooroordelen

Vooroordelen op grond van geslacht vormen een belemmering voor vrouwen op de werkplek. Of het nu opzettelijk of onbewust is, vooroordelen maken het moeilijker voor vrouwen om aangenomen en gepromoveerd te worden en hebben een…

Lees meer
16 november 2022
2 minuten
Online leren als partner in een leven lang leren

Dat wij van ZK-Academie vinden dat online leren een vast onderdeel uit zou moeten maken van het lesaanbod in het voortgezet onderwijs, zal niemand verbazen. Het aanbieden van online leerstof biedt ons immers de gelegenheid…

Lees meer
21 oktober 2022
2 minuten
Digitalisering in het onderwijs: de feiten op een rijtje.

De introductie van digitalisering in het onderwijs is een feit, daar kunnen we niet meer omheen. Stap voor stap maakt het traditionele klaslokaal plaats voor virtuele klaslokalen, blended learning en hybride leeromgevingen. ZK-Academie zette wat…

Lees meer
28 september 2022
2 minuten
1 2 3 15
Contact
Zwaardstraat 16 (Oude Ambachtsschool)
2584 TX Den Haag
070-7850107
Stuur ons een bericht
© 2022 ZK Academy
apartmentcartphone-handsetmapenter-downmagnifierchevron-down