30 juni 2021

Cursuspakket Elearning zorg

Home / Artikelen / Cursuspakket Elearning zorg

Prachtig cursuspakket voor zorg professionals

In de titel van ons fantastisch cursuspakket Zorgleren Unlimited wordt al heel veel in gezegd. Dit is in het leven geroepen omdat onze zorgkundigen constant aan het bijleren zijn. En nooit stoppen met het bijleren om hun beroep op en top te kunnen doen met Elearning zorg. Mensen met de passie voor in de zorgsector zijn uniek en zijn heel leergierig en scholen zich bijna constant bij.

Algemene dagelijkse levensverrichtingen

We zijn allemaal bezig met onze dagelijkse levensverrichtingen die nodig zijn om enkel maar te overleven. Iedereen heeft vocht en voeding nodig. Zonder dit overleven we niet. Maar we kunnen ook de verkeerde vocht en voeding tot ons nemen. En hoe krijgen we dit tot ons. Ja inderdaad we nuttigen voedsel en drank. We eten en drinken wanneer we honger of dorst hebben of gewoon omdat we willen overleven. Dit zijn basisbehoeften voor ieder persoon.

Sommige mensen hebben problemen met incontinentie. In onze cursus wordt u dit aangeleerd wat u kunt doen voor de mensen die hiermee problemen hebben. Tevens wordt er u ook hieromtrent advies gegeven. Want sommige mensen schamen zich hiervoor en we leren ook u het best hiermee omgaat. Ook geven wij u de nodige informatie welke materialen we hiervoor nodig hebben.

Wat is belangrijk?

Wat is heel belangrijk in de zorg? Waarom moet er een goede mondhygiëne zijn? Dit leert u in onze cursus. Sommige mensen hebben door omstandigheden een probleem bij het slikken. Dit kan verschillende oorzaken hebben. In ons cursuspakket komt dit aanbod en leert men u hoe we hiermee omgaan.

In de cursus leren we ook hoe we iemand verzorgend kunnen wassen. Dit zijn met bepalende handelingen, voor uw gemak en die van de persoon.

Medische kennis

Wat betekent Decubitus? Dit is een ander woord voor doorligwonde. Dit is zeer onprettig voor mensen die langdurig in een bed op dezelfde manier ligt. Hoe we dit moeten verzorgen komt u te weten in dit cursuspakket.

Delier of verwardheid komt spijtig genoeg regelmatig bij mensen voor. En dit kan al van verschillende leeftijden een probleem zijn bij ons. Wat hiervoor de oorzaak kan zijn, leren we u in onze cursus uit het pakket Elearning Zorg.

Mensen met een depressie voelen zich meestal heel slecht en denken dat ze niet verstaan worden. Sommige hebben zelfs het gevoel dat ze onzichtbaar en niet meetellen. Maar iedereen is belangrijk. We weten dat dit geen makkelijk onderwerp is, maar geen paniek we geven u de nodige informatie in ons cursuspakket. En gaat het ook sneller duidelijk worden, hoe we met de mensen met een depressie moeten omgaan.

Veel mensen hebben diabetes mellitus. Hoe dit nog wordt genoemd? Wat we kunnen doen als zorg professionelen voor de mensen met diabetes leert men u in de cursus. De meeste mensen hebben suikerziekte al een tijdje en kennen het gevoel dat hiermee gepaard gaat wanneer ze last krijgen van bepaalde symptomen. Wanneer een persoon voor de eerste keer te maken krijgt met suikerziekte is het wel moeilijk. Sommige mensen raken in paniek. Diabetes kan je op alle leeftijden opduiken. Wij leren u in de cursus hoe we dit moeten herkennen en begeleiden.

Psychofarmacon

Wat betekent Psychofarmacon? Dit zijn geneesmiddelen die gebruikt worden bij mensen met psychologische problemen. Welke geneesmiddelen er zijn of waarvoor ze dienen? We geven u hieromtrent alle informatie in de cursus. Het is moeilijk om er hier in uit te wijken omdat er verschillende psychologische problemen zijn met hun specifieke behandeling.

Medische technologie

Defibrillator Medtronic Lifepak 20. Wat is dit? Hoe dit wordt gebruikt leren we in onze cursus. We gebruiken dit toestel om het ritme van ons hart te bekijken.

Defibrillator Zoll AED plus. Dit toestel wordt gebruikt bij het reanimeren van mensen. Bepaalde type van AED-toestellen vindt u in openbare plaatsen en treinstations. Ook in sommige musea hangen ze ook. Iedereen die een EHBO-cursus gevolgd heeft, kunnen hiermee normaal gezien werken. Bij twijfel wordt u afgeraden om met de reanimatie te starten. Maar u als zorgkundige hebben dit reeds in uw opleiding gekregen en weten wat u moet doen. En u weet dan ook dat het wel even kan duren alvorens de ziekenwagen en de nodige hulp er is. In een zorgcentra gaat het iets sneller gaan dan wanneer u op de straat moet reanimeren. Ik heb zelf ervaring mee, ik heb 7 jaar Rode kruis vrijwilliger geweest. Ik heb 1 reanimatie moeten doen. Gelukkig met een gunstige afloop.

Glucosemeter accu cek inform. Dit is een bloedmeter om de suikerspiegel van iemand met suikerziekte te meten. In onze cursus leren wij u om de mensen hierin te assisteren.

Nutricia Voedingspomp wordt gebruikt bij mensen die zelf geen voeding tot zichzelf kunnen nemen. We leren u in ons cursuspakket hoe u dit moet aansluiten en hoe alles in werking gaat.

Veiligheid

Sommige aspecten die we nu aankaarten in dit cursuspakket Elearning Zorg halen we ook aan in andere cursus pakketten die we aanbieden. De veiligheid is ook een breed gamma dit gaat van uw eigen veiligheid tot datalekken. Het gaat over hygiënische veiligheid. Maar ook om ongevallen te voorkomen tot veilig in het mobiel werken. Maar tevens zeer belangrijk in onze veiligheid is het verantwoordelijk gebruiken van medicatie.

Voorbehouden risicovolle handelingen en acute zorg

In dit onderdeel van de cursus gaat het vooral over 32 verschillende handelingen bij bepaalde toepassingen die we doen wanneer we ons werk als zorgkundige. In ons cursuspakket lichten we o.a. reanimatie bij volwassenen toe, hechtingen verwijderen. Sommige van de onderwerpen die hier worden behandeld komen ook voor in onze andere fantastische Elearning zorg cursuspakketten. Het gaat van maagsonde tot reanimatie tot katheter en zoveel meer.

Wetgevingen Elearning Zorg

We leren u welke wetgeving er bestaat in de zorg en hoe je ze moet toepassen. Er zijn twee wetgevingen die heel belangrijk zijn in ons werk. En de 1 is het gezondheidsrecht met zijn verschillende mogelijkheden. En de andere is de privacy en informatiebeveiliging.

Zorg en welzijn

COPD is een chronische longziekte. Dit is niet gebonden aan bepaalde leeftijd. Hoe we dit behandelen of mensen ondersteunen met dit leren wij u graag in ons cursuspakket. Spijtig genoeg kunnen we dit niet genezen, maar de symptomen kunnen wel onderdrukt worden. De meeste mensen die COPD hebben is door het roken. Wanneer u fit bent en u rookt, maar je denkt ik doe aan sport en ik ben gezond aan het eten. En op een bepaald ogenblik raakt je uitgeput en begint te hoesten. U hoeft nog niet direct te paniekeren maar ik raad u toch aan om even naar uw huisarts te gaan.

Sommige mensen hebben problemen met fysieke belasting. Dit kan verschillende oorzaken zijn, hoe we hen hierbij kunnen bijstaan in hun welzijn gaat u te weten komen in ons cursuspakket Zorgleren Unlimited. Mensen die in een rolstoel belanden door een ongeval heeft een fysiek probleem maar ook een psychologisch zwaar.

Inzicht

Hoe krijg je inzicht in dementie? Dit is geen makkelijke situatie voor geen van de betrokken personen. In de eerste plaats heel moeilijk voor de persoon zelf, zeker bij beginnende dementie. Maar even zwaar voor de personen in de naaste omgeving. Maar ook voor zorgkundige die de persoon al geruime tijd kent en er een band mee heeft opgebouwd. Het belangrijkste is dat we leren hoe we hiermee moeten omgaan met dementeren mensen en hun mantelzorgers.

Medicatie toedienen en verstrekken leren we u in onze cursus. Het is zeer belangrijk om steeds uw hoofd bij te houden bij het toedienen van medicatie, een fout kan catastrofale gevolgen hebben. We spreken op dat moment over leven of dood.

Ik bewonder mensen die palliatieve zorgen verstrekken bij mensen die ernstig ziek zijn. Hiervoor wordt u goed begeleid, ook in onze cursus. Vier jaar geleden heb ik dat van heel dichtbij mogen meemaken. Ze deden alles om de persoon te begeleiden maar wij als naaste werden niet aan hun lot overgelaten.

Zorgleefplaan

Het is goed dat er een zorgleefplan bestaat voor mensen die dat nodig hebben en ook dat ze in dit plan kunnen rapporteren naar de behoefte van de persoon.

Wat we willen zeggen in verband met voeding en bewegen wordt u geleerd in onze cursus. Een evenwicht vinden tussen gezonde voeding en de juiste beweging voor jong en oud is noodzakelijk.

U krijgt steeds in uw opleiding of met de cursus maar zeker ook in uw loopbaan de nodige werkbegeleiding.

Werken met een Omaha systeem wordt u nader uitgelegd in de cursus.

Wondverzorging is heel belangrijk om dit goed te doen om geen infecties te krijgen. In onze opleiding wordt dit heel ruim in uitgewerkt.

Indien u meer wenst te weten over ons cursuspakket zorgleren Unlimited nodig ik u uit om vandaag nog te starten met dit pakket. U gaat er geen spijt van hebben.

Cursuspakket zorgleren Unlimited

Mannen en vrouwen op de werkvloer: De vooroordelen

Vooroordelen op grond van geslacht vormen een belemmering voor vrouwen op de werkplek. Of het nu opzettelijk of onbewust is, vooroordelen maken het moeilijker voor vrouwen om aangenomen en gepromoveerd te worden en hebben een…

Lees meer
16 november 2022
2 minuten
Online leren als partner in een leven lang leren

Dat wij van ZK-Academie vinden dat online leren een vast onderdeel uit zou moeten maken van het lesaanbod in het voortgezet onderwijs, zal niemand verbazen. Het aanbieden van online leerstof biedt ons immers de gelegenheid…

Lees meer
21 oktober 2022
2 minuten
Digitalisering in het onderwijs: de feiten op een rijtje.

De introductie van digitalisering in het onderwijs is een feit, daar kunnen we niet meer omheen. Stap voor stap maakt het traditionele klaslokaal plaats voor virtuele klaslokalen, blended learning en hybride leeromgevingen. ZK-Academie zette wat…

Lees meer
28 september 2022
2 minuten
1 2 3 15
Contact
Zwaardstraat 16 (Oude Ambachtsschool)
2584 TX Den Haag
070-7850107
Stuur ons een bericht
© 2022 ZK Academy
apartmentcartphone-handsetmapenter-downmagnifierchevron-down