27 september 2021

Online leren - Waarom is dit een goed idee?

Home / Artikelen / Online leren - Waarom is dit een goed idee?

Er zijn verschillende problemen met het traditionele onderwijssysteem. Allereerst moet je veel geld betalen om naar school te gaan. Met al die drukke klaslokalen en een tekort aan aanbod, krijg je niet altijd de kans om precies te studeren wat je wilt. Het is geen wonder dat miljoenen studenten van over de hele wereld kiezen voor online opleidingen of online leren.

Online leren moet de grootste revolutie zijn in het hedendaagse onderwijs. In dit artikel leggen we je uit waarom online leren nu zo leuk en handig is. We hebben een aantal voordelen van online leren voor je uitgestippeld.

Voordelen van online leren
Ruime keuze

Als jij een volledige opleiding wilt volgen die op een school in de buurt wordt aangeboden, is dit misschien een goede keuze. Maar wat nu als je niet precies kunt vinden wat je leuk lijkt? Of wat als jouw studie wordt aangeboden aan de andere kant van het land? Dan zal je al snel moeten verhuizen, lang reizen of het doet met een studie waarvan je niet weet of het bij je past. Wanneer je ervoor kiest om online te leren, kan je elk programma of elke cursus volgen die aanwezig is op het internet.

Makkelijk

Dankzij online leren hoef je niet meer dagenlang naar een docent te luisteren. Ook hoef je niet meer in een ongemakkelijke stoel te zitten. Ook aan het eind van de dag last te hebben van rugpijn is verleden tijd. Je bent niet gebonden aan fysieke lessen als je kiest voor online onderwijs. Alle lezingen en benodigde materialen worden aangeboden via online platforms. Je kan ze gemakkelijk vanuit jouw luie stoel volgen. Je hoeft niet meer met het openbaar vervoer naar de campus te komen. Daarnaast is het niet nodig om geld uit te geven aan benzine voor je auto en je moet niet vroeg op te staan ​​om je aan te kleden voor de les.

Online leren Apple

Leren op eigen tempo

Wanneer je door interessante online cursussen en programma's begint te bladeren, zal je merken dat veel van deze lessen vereisen dat je zelfstandig werkt. Zelfstudie betekent dat de student op elk moment kan beginnen met het voltooien van de doelen en dat hij een leerschema kan opstellen dat aan zijn individuele behoeften voldoet.

Wanneer je je inschrijft voor een traditioneel universiteitsprogramma, moet je werk, hobby's en zelfs familie tijdelijk parkeren wanneer je veel opdrachten moet uitvoeren. Studeren wordt dan een prioriteit. Daarom besluiten veel alleenstaande ouders en mensen die werken om hun dromen te vergeten om een ​​hogere graad te behalen.

Lagere kosten

Het feit dat online programma's goedkoper zijn in vergelijking met studies op een universiteit of hogeschool, is genoeg om je ervan te overtuigen om ze te overwegen. Het gemiddelde collegegeld voor online cursussen hangt af van meerdere factoren. Dit verschilt dus sterk per programma.

Veel online cursussen zijn zelfs volledig gratis. Gratis cursussen worden alleen meestal niet geleverd met een certificaat van voltooiing. Ze zijn nog steeds meer dan nuttig voor iedereen die wil leren van prestigieuze docenten.

Mannen en vrouwen op de werkvloer: De vooroordelen

Vooroordelen op grond van geslacht vormen een belemmering voor vrouwen op de werkplek. Of het nu opzettelijk of onbewust is, vooroordelen maken het moeilijker voor vrouwen om aangenomen en gepromoveerd te worden en hebben een…

Lees meer
16 november 2022
2 minuten
Online leren als partner in een leven lang leren

Dat wij van ZK-Academie vinden dat online leren een vast onderdeel uit zou moeten maken van het lesaanbod in het voortgezet onderwijs, zal niemand verbazen. Het aanbieden van online leerstof biedt ons immers de gelegenheid…

Lees meer
21 oktober 2022
2 minuten
Digitalisering in het onderwijs: de feiten op een rijtje.

De introductie van digitalisering in het onderwijs is een feit, daar kunnen we niet meer omheen. Stap voor stap maakt het traditionele klaslokaal plaats voor virtuele klaslokalen, blended learning en hybride leeromgevingen. ZK-Academie zette wat…

Lees meer
28 september 2022
2 minuten
1 2 3 15
Contact
Zwaardstraat 16 (Oude Ambachtsschool)
2584 TX Den Haag
070-7850107
Stuur ons een bericht
© 2022 ZK Academy
apartmentcartphone-handsetmapenter-downmagnifierchevron-down