remove_action( 'woocommerce_cart_collaterals', 'woocommerce_cross_sell_display' ); add_action('woocommerce_after_cart_table', 'woocommerce_cross_sell_display'); Samen beslissingen nemen - ZK-Academie

Samen beslissingen nemen

Wanneer je voor een beslissing staat, is het belangrijk om na te denken over wie er nog meer bij de beslissing betrokken is.

Begin
Lesson
Progress
Q&A
Erik.Thor

Wanneer je voor een beslissing staat, is het belangrijk om na te denken over wie er nog meer bij de beslissing betrokken is. Soms ben je dat alleen, vaak moeten meerdere mensen erbij betrokken zijn. Het goede nieuws is dat je effectief kunt samenwerken en toch snel beslissingen kunt nemen.

De eerste en misschien wel de belangrijkste reden om samen te werken is om een gevoel van betrokkenheid op te bouwen. Soms heeft een beslissing duidelijk input nodig van anderen, maar zelfs als dat niet het geval is, kan samen beslissingen nemen nog steeds heel nuttig zijn. Het bouwt een gevoel van vertrouwen en goede verstandhouding op. En laten we eerlijk zijn, anderen mensen hebben andere expertises, expertises die jij waarschijnlijk niet hebt. Het maakt niet uit hoe slim en intelligent je bent, anderen hebben expertise die je goed kunt gebruiken. Als je hun expertise benut, krijgt je niet alleen  inzichten die je nodig hebt om een goede beslissing te nemen, maar je zorgt er ook voor dat een beslissing breder wordt gedragen en daarmee de kans groter wordt dat de beslissing het beoogde effect teweegbrengt.

Een andere reden waarom het slim is om meer stemmen in te brengen, is omdat hun inbreng een bescherming biedt tegen veel voorkomende vooroordelen bij het nemen van beslissingen. Zoals projectie, waarbij we aannemen dat anderen denken zoals wij denken over een bepaald onderwerp.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat u een beslissing gaat nemen over het inhuren van een kinderoppas en je zegt tegen jezelf: "Ik mag de kandidaat in kwestie. Ze heeft een goede staat van dienst, en ze houden van tennis, wat toevallig ook mijn favoriete sport is. Ik wed dat iedereen haar graag op zijn kinderen laat passen. Misschien wel, maar misschien ook niet. Het zou kunnen dat je jouw voorkeuren laat overheersen en die projecteert op de kandidaat. Een betere aanpak zou zijn om de andere gezinsleden tijd te laten doorbrengen met meerdere kandidaten, zodat je vervolgens gezamenlijk goede beslissing kunt nemen.

Een laatste reden betreft het gebruik van wat vaak proefballonnetjes worden genoemd. Een proefballonnetje oplaten betekent dat je, voordat je een beslissing neemt, wilt weten hoe anderen denken over de belangrijkste opties die je bij je beslissing overweegt. Door terloops ter sprake te brengen wat je denkt, kun je, in voor- en tegenspoed, beginnen te begrijpen hoe zij denken over de opties die je op het oog hebt. Soms kan dat heel waardevol zijn. Soms is hier geen tijd voor, er moet snel een beslissing genomen worden, maar waar mogelijk, probeer dan meerder mensen mee te nemen in het besluitvormingsproces.

Om je op weg te helpen. De volgende keer dat je voor een belangrijke beslissing staat, stel jezelf dan de volgende vragen: Heb ik de tijd om samen te werken? Beschik ik over alle benodigde expertise? Is de kwestie belangrijk genoeg om tijd en energie te steken in het opzetten van een samenwerking? Heeft mijn beslissing een merkbare impact op anderen mensen?

Als je twee of meer van deze vragen met ja beantwoordt, breng dan de mensen bij elkaar en begin samen te werken. Samenwerken is de weg naar kwaliteitsvolle beslissingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact
Zwaardstraat 16 (Oude Ambachtsschool)
2584 TX Den Haag
070-7850107
Stuur ons een bericht
© 2022 ZK Academy
apartmentcartphone-handsetmapenter-downmagnifierchevron-down