remove_action( 'woocommerce_cart_collaterals', 'woocommerce_cross_sell_display' ); add_action('woocommerce_after_cart_table', 'woocommerce_cross_sell_display'); Laat uw beslissing beklijven - ZK-Academie

Laat uw beslissing beklijven

Het is grappig, mensen besteden veel tijd aan het maken van goede beslissingen, maar vervolgens zijn ze niet heel erg bezig over hoe ze de beslissing die ze hebben genomen moet worden geïmplementeerd.

Begin
Lesson
Progress
Q&A
Erik.Thor

Het is grappig, mensen besteden veel tijd aan het maken van goede beslissingen, maar vervolgens zijn ze niet heel erg bezig over hoe ze de beslissing die ze hebben genomen moet worden geïmplementeerd.

Zelfs als je hebt ingespannen om het probleem goed te definiëren, je goede opties hebt bedacht, en je een beslissing hebt genomen, heb je nog steeds geen echte waarde toegevoegd totdat je de oplossing volledig en juist implementeert. Bedenk dat een slechte uitvoering van een goede beslissingen net zo weinig waarde heeft als het niet nemen van een beslissing. Daarom moet je weten hoe je de oplossing gaat implementeren, zodat je beslissingen wordt gehoord, begrepen en uitgevoerd. En hoe grappig het ook klinkt, of er iets van beslissing blijft hangen heeft minder te maken met de kwaliteit van de beslissing, maar wel heel veel met je communicatie- en sociale vaardigheden.

En hier hebben we een van de grote geheimen van besluitvorming te pakken. Je moet een goede beslissing nemen, en dan moet je het besluit vakkundig uitvoeren. Dus hoe zorg je ervoor dat je beslissingen beklijven.

Ten eerste, wees pro-actief vanaf het begin, en lever consistente berichten via meerdere communicatiekanalen met een uitleg waarom dat de beslissing was die je nam. Laat geen onduidelijkheid bestaan. Laat mensen niet zelf uitzoeken waarom je de beslissing hebt genomen die je genomen hebt. Geef duidelijke uitleg, en leg ook uit wat de voordelen zijn van je beslissing. Sta stil bij de wijze waarop de door jou genomen beslissing de problematische situatie oplost. Hoe sneller mensen die worden geraakt door jouw beslissing een duidelijke en vooral  samenhangende boodschap horen, hoe beter het is.

Stap twee is het inzetten van meerdere mensen die geraakt worden door de problematische situatie en uiteraard ook door jouw oplossing. Simpel gezegd, als je een beslissing neemt, mag niemand verrast zijn, en het is pas een verrassing als mensen geen enkele inbreng hebben gehad in het besluitvormingsproces. In het ideale geval heb je om hun inbreng gevraagd tijdens het besluitvormingsproces. Dit betekent dat ze op de hoogte zijn van de situatie, ze hebben hun mening kunnen gegeven, ze begrijpen de beslissing die je hebt genomen. En ze vinden het waarschijnlijk eerlijk, omdat ze op de juiste manier betrokken waren.

Geef mensen een stem, en zij zullen je steunen in jouw beslissing. Dus, als het tijd is om de beslissing openbaar te maken, laat dan een paar van de mensen met wie je de situatie hebt besproken en mogelijk hebt samengewerkt aan de oplossing, weten dat je op het punt staat dat je je besluit gaat communiceren. Op deze wijze kunnen deze mensen jou ondersteunen. Hoe meer steun je hebt voor jouw beslissing, hoe beter.

Als laatste, maar daarom niet minder belangrijk: als je wilt dat mensen je besluit accepteren en steunen, kunnen ze maar beter alle informatie en middelen krijgen die ze nodig hebben. Niet iedere beslissing heeft natuurlijke een grote impact, maar als dat wel zo is, moet je voorbereid zijn door na te denken welke informatie, kennis of andere hulpmiddelen mensen nodig zullen hebben. Zie het zo: hoe gemakkelijker je het maakt om jouw beslissing te accepteren en te omarmen, hoe groter de kans op succes.

Hier is een snelle tip om je op weg te helpen. Vraag een aantal mensen die betrokken zijn geweest bij eerder besluitvormingsprocessen en ga na hoe goed de laatste beslissingen uiteindelijk zijn uitgevoerd. Als je vervolgens kunt bepalen welke van de tips die we zojuist hebben behandeld het minst werden toegepast, dan bent je klaar om het deze keer anders en beter te doen. Je zult zien dat  je beslissingen neemt die begrepen worden en die beklijven.

Hoofdstuk inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact
Zwaardstraat 16 (Oude Ambachtsschool)
2584 TX Den Haag
070-7850107
Stuur ons een bericht
© 2022 ZK Academy
apartmentcartphone-handsetmapenter-downmagnifierchevron-down