Conclusies

Begin
Lesson
Progress
Q&A
Erik.Thor

Oké, om je echt op weg te helpen, delen we drie basisgedachten die essentieel zijn bij het opzetten en uitvoeren van goede besluitvormingsprocessen. Dit zijn de drie zaken die je moet onthouden als je snel beslissingen van hoge kwaliteit wilt nemen.

Ten eerste, kies altijd kwaliteit boven snelheid. Ja, snel is goed, maar wees alert, zodat je niet overhaast te werk gaat. Het doel is om zo snel mogelijk te zijn, maar ondertussen wel de adviezen opvolgen die we in deze cursus hebben besproken.

Ten tweede, stop met proberen het wiel opnieuw uit te vinden. Je kunt jezelf zoveel tijd besparen als je de hulp inroept van mensen die al eens een situatie hebben meegemaakt, of opgelost vergelijkbaar waar jij nu mee te maken hebt. Goede relaties met een paar goede vrienden, doorgewinterde collega's en een goede mentor helpen je om snel de juiste stappen in jouw besluitvormingsproces te zetten.

Ten derde, besteed altijd veel tijd en aandacht aan de laatste stap in het besluitvormingsproces: De uitvoering. Een geweldig besluit kan een zwakke impact hebben als het besluit niet correct wordt uitgerold. Denk dus echt na over wie je in het besluitvormingsproces betrekt, hoe je er voor zorgt de situatie, de problemen en de opties door hen worden begrepen, en hoe je hen voorbereidt om de beslissing te accepteren, te ondersteunen en uit te dragen.

Oké, nu is het tijd om wat je geleerd hebt in de praktijk te brengen. De eerste stap is gezet, je hebt het besluit genomen deze cursus te volgen. We wensen je veel succes met het toepassen van de cursus in je toekomstige besluitvormingsprocessen.

Hoofdstuk inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact
Zwaardstraat 16 (Oude Ambachtsschool)
2584 TX Den Haag
070-7850107
Stuur ons een bericht
© 2022 ZK Academy
apartmentcartphone-handsetmapenter-downmagnifierchevron-down