remove_action( 'woocommerce_cart_collaterals', 'woocommerce_cross_sell_display' ); add_action('woocommerce_after_cart_table', 'woocommerce_cross_sell_display'); Beoordelen van urgentie - ZK-Academie

Beoordelen van urgentie

Je staat elke dag voor een groot aantal beslissingen, waarvan sommige heel belangrijk zijn, andere minder belangrijk.

Begin
Lesson
Progress
Q&A
Erik.Thor

Je staat elke dag voor een groot aantal beslissingen, waarvan sommige heel belangrijk zijn, andere minder belangrijk. Voordat je een beslissing neemt, neem dan even de tijd om na te denken over welk type beslissing je het hebt.

Voor belangrijkere kwesties moet je vertrouwen op een doordachte systematische aanpak van de besluitvorming. Je hebt hiervoor een goed proces nodig om ervoor te zorgen dat je geen aspecten van de te nemen beslissing over het hoofd ziet. Voor eenvoudige beslissingen volstaat het vaak om je intuïtie te gebruiken. In het algemeen geldt dat hoe belangrijker de beslissing is, hoe meer je een systematische aanpak moet hanteren bij het oplossen van problemen.

Er is echter één grote uitzondering, en dat is wanneer de situatie dringend om een beslissing vraagt. Urgentie betekent dat je, hoe belangrijk de kwestie ook is, of hoeveel tijd je ook denkt te hebben, je snel moet handelen. Je moet dus heel goed het verschil begrijpen tussen de perceptie van urgentie en echte urgentie.

Bij het oplossen van een urgent probleem zal vaak een omstandigheid in de situatie veranderen waardoor degenen die daardoor worden geraakt snel en heftig zul reageren, simpelweg omdat er voor hen iets onverwachts en impactvols gebeurt. Denk bijvoorbeeld aan een situatie op het werk als een klant te maken krijgt met een acuut probleem die door de door jou verkochte oplossing zijn veroorzaakt, haast is geboden om het probleem op te lossen.

Elke verandering, elke actie bij het nemen van beslissingen hebben effect op mensen die de door jouw beslissing worden geraakt. Het veroorzaak onrust en stress. Als je onrust, stress ziet, of als iemand het woord urgentie begint te gebruiken, wees dan alert. In sommige situaties is de stress niet gerechtvaardigd, wat betekent dat als je niet snel handelt, je niet veel van de ongewilde gevolgen hoeft te verwachten. Maar in andere gevallen kunt je er  van uitgaan dat traag handelen leidt tot negatieve gevolgen.

In het hiervoor gegeven voorbeeld op het werk, zou je een klant kunnen verliezen of een negatieve reputatie krijgen. Als je inschat dat die negatieve gevolgen niet heel waarschijnlijk zijn, dan heb je niet te maken met urgentie. Als je echter een of meer van die negatieve uitkomsten verwacht als je niet snel handelt, dan is er sprake van een urgente situatie.

Bij je aanpak is het belangrijk dat je naast je eigen intuïtie, de intuïtie van meerder mensen aan te horen voordat je een beslissing neemt. Door de kracht van de collectieve intuïtie aan te boren, voorkom je dat je zaken over het hoofd ziet. Als het urgente probleem is opgelost, kijk dan naar het besluitvormingsproces en pas zo nodig het proces aan en deel dit met de mensen die betrokken zijn bij het oplossen van de urgente situatie. Het aangepaste proces zorgt er voor dat de volgende keer beter en bewuster wordt nagedacht over de impact verbonden aan niet snel handelen. Want hoe hoger de impact, hoe zekerder je er vanuit kunt gaan dat je te maken hebt met echte urgentie en dat je snel handelen is vereist.

Contact
Zwaardstraat 16 (Oude Ambachtsschool)
2584 TX Den Haag
070-7850107
Stuur ons een bericht
© 2022 ZK Academy
apartmentcartphone-handsetmapenter-downmagnifierchevron-down