remove_action( 'woocommerce_cart_collaterals', 'woocommerce_cross_sell_display' ); add_action('woocommerce_after_cart_table', 'woocommerce_cross_sell_display'); Belangrijke informatie verzamelen - ZK-Academie

Belangrijke informatie verzamelen

Oké, je begrijpt voor welk type beslissing je staat en je bent klaar om aan de slag te gaan. Begin met je af te vragen of je de beschikking hebt over de informatie die je nodig hebt.

Begin
Lesson
Progress
Q&A
Erik.Thor

Oké, je begrijpt voor welk type beslissing je staat en je bent klaar om aan de slag te gaan. Begin met je af te vragen of je de beschikking hebt over de informatie die je nodig hebt.

Jaren geleden was je veelal afhankelijk van opgedane ervaring en intuïtie, maar tegenwoordig is er informatie in overvloed. Er is simpelweg meer informatie beschikbaar dan je ooit zouden kunnen gebruiken, laat staan toepassen. Bedenk je wel dat je goed moet nadenken over de nauwkeurigheid van de informatie en ook over de hoeveelheid informatie die je daadwerkelijk nodig hebt van de beste beslissing.

Wat de nauwkeurigheid betreft, wees je bewust dat niet alle gegevens waar je beschikking over hebt volledig of juist zijn. Soms zijn er verschillende uitgangspunten waardoor de gegevens niet te gebruiken zijn. Andere keren kun je er niet zo zeker van zijn wat de gegevens precies zeggen, vanwege alle factoren die zijn meegenomen bij de totstandkoming van de gegevens. Om duidelijk te zijn, we gebruiken gegevens om het effect van besluitvorming inzichtelijk te maken.

Een heleboel gegevens over de verkoop van huizen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om inzicht te krijgen in de huizenmarkt om vervolgens een goed inzicht te hebben bij het beslissen om een bepaald huis te kopen of juist nog even te wachten. De uitdaging is echter dat sommige dingen niet eenvoudig te meten zijn. Stel dat het huis dat je overweegt te kopen in een hele populaire wijk staat, is de hogere prijs die voor het huis wordt gevraagd het wel waard? Natuurlijk kun je kijken wat de prijsontwikkelingen zijn van vergelijkbare huizen in andere wijken, of misschien zelfs in ander steden. Je kunt vervolgens die gegevens in je koopoverweging meenemen, maar hoeveel van de hogere verkoopprijs van huizen in de populaire wijk is te danken aan grote marktvraag? Geen eenvoudige vraag om te beantwoorden.

Bij het vergaren van gegevens is het dus belangrijk om ervoor te zorgen dat een bepaalde maatstaf echt meet wat je bedoeling is. In het voorbeeld van het huis in de populaire wijk, speelt het een rol dat huis dicht bij het werk en winkels staat, dat er scholen in de buurt zijn en de aansluiting op het openbare vervoer goed is? Een goede gegevensselectie en normering zal dit soort specifieke vragen beantwoorden.

Oké, laten we nu eens nadenken over hoeveel gegevens je nodig hebt. Vaak wordt gedacht dat meer gegevens ook beter is, maar het echte doel is om zo weinig mogelijk gegevens of zo weinig mogelijk maatstaven te gebruiken om de beste beslissing te nemen. Het is niet zo, omdat je 30 manieren kunt bedenken om iets te meten, je ook 30 meetmomenten nodig hebt. Gebruik liever drie goede metingen die in een kortere periode zijn verzameld.

Vandaag de dag is informatie overal, dus wees bewust en verstandig in het gebruik ervan. En je kunt nu al beginnen met verbeteren. Schrijf deze vragen op en neem ze mee in uw volgende besluitvormingssituatie.

  • Waar zijn de hoogwaardige gegevens die ik nodig heb?
  • Kan ik die snel en tegen lage kosten krijgen?
  • Hoeveel gegevens of hoeveel maatstaven heb ik minimaal nodig om een goede beslissing te nemen?

Zet deze vragen op papier en gebruik ze om tijd te besparen en je te helpen een betere beslissing te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact
Zwaardstraat 16 (Oude Ambachtsschool)
2584 TX Den Haag
070-7850107
Stuur ons een bericht
© 2022 ZK Academy
apartmentcartphone-handsetmapenter-downmagnifierchevron-down