13 september 2021

Voortgezet Onderwijs in Ontwikkeling

Home / Artikelen / Voortgezet Onderwijs in Ontwikkeling

Ons cursuspakket is speciaal ontwikkelen en gecreëerd voor docenten die zich verder willen ontwikkelen en nog een betere docent worden in het voortgezet onderwijs dat ze op dit moment al zijn. Gelijk bij leerkrachten van het primair onderwijs hebben docenten in het voortgezet onderwijs hetzelfde doel. De studenten en kleuters iets bijbrengen dat ze later kunnen gebruiken en vooral herinneren.

Didactiek in voortgezet onderwijs

In de cursus leren we u wat actief leren is. Hoe het is om nauw samen te werken. Want er moet een connectie zijn tussen de docenten en hun studenten.

We leren u in de cursus wat we bedoelen met breinleren. Wat doet ons brein? Hij slaat dingen op en verwerkt dit. Onze mind kan soms raar uit de hoek komen. Op ene moment wil hij de gegevens niet onthouden, maar daar zijn trucs voor. Iedereen kan leren om te leren.

Elke student is anders en dit is niet altijd makkelijk om les te geven. Verschillende studenten betekenen uw aandacht bij te houden. Hoe kunnen we dit oplossen? Dit lossen we op door differentiatie in de klas te geven.

Examenangst

De grootste angst voor veel studenten zijn de examens. Het is onze taak niet enkel om het examen af te nemen, maar ook voor de rust bij de studenten te bekomen zodat ze naar best kunnen het examen afleggen. In de cursus krijgt u hierover een inleiding.

De samenwerking tussen studenten en docenten is heel belangrijk. De docent geeft richtlijnen aan de individuele student en bekijkt hoe snel hij of zij het aanleert, zodat de docent de leerling kan loslaten en dat ze een beetje zelfstandig leren werken.De studenten zijn constant in ontwikkeling. De ene al wat sneller dan de andere. Welke feedback dat we hierin gebruiken, leren we u in ons cursuspakket. Maar de docenten toetsen vaak naar de ontwikkeling van hun studenten.

Docent

De studenten in het voortgezet onderwijs moeten allemaal op eind zijn studies een bepaald niveau bereikt hebben. Zodat de docenten hen een kwalificatiedossier kunnen geven. De meeste slagen hier ook in. Het dossier omvat 1 basisdeel en uit 1 of meerdere profieldelen.

Het brein van onze pubers? We vragen ons soms af wat er in ons brein gebeurt. Zodat we weten wat de andere denken of voelen. Dit is niet makkelijk. Maar toch kunnen we u tips en tricks geven in onze cursus. Het is toch iets bijzonder een brein en zeker die van pubers. Dat brein is nog in volle ontwikkeling van alle gegevens die we hen geven tijdens hun leerproces. Ik denk dat veel mensen ons brein iets mysteries vinden, misschien is dit wel zo.

Digitale veiligheid Kennisnet

Spijtig genoeg zijn er ook mensen die slechte bedoelingen hebben met het systeem van de scholen. Alle digitale gegevens kunnen het doelwit zijn van criminele praktijken. Kunnen we er iets aan doen? We leren u hoe u het beste uw gegevens van uw studenten veilig kunt stellen. Of dit 100% veilig is, weet ik niet. Maar hier leert men wel om het zo veilig mogelijk op te stellen. Waar u kunt op letten om het gevaar op hacken tot minimum te beperken.

Kennisnet

Ook bij het voortgezet onderwijs wordt er gebruik gemaakt van kennisnet. Het onderwijs richtte in 2001 het kennisnet op. In de cursus leert men u wat kennisnet juist doet. Wat is belangrijk bij het kennisnet, dit is de organisatie (het onderwijs zelf), professionalisering (elke docent probeert professioneel te handelen) en dat nog de leermaterialen (zonder dit kan de docent u geen goede opleiding geven).

Communicatie

Communicatie is het belangrijk aspect om een goede docent te zijn. U moet kunnen praten met uw studenten over vele onderwerpen. Soms ook over onderwerpen die soms een scherp randje hebben. Tevens moeten we kunnen communiceren tussen collega’s.

In de cursus leren we u een aantal theatertechnieken voor docenten. We leren u o.a. hoe we de aandacht van onze studenten behouden. Want dit is meestal wel een werkpunt bij veel studenten. Ik ondervind ook bij veel mensen en niet alleen bij studenten dat er een drempel is om in grote groepen te communiceren. Het is voor sommige al niet makkelijk om dit in kleine groepen te doen. Ik weet ook dat veel studenten die drempel zo torenhoog vinden dat ze dichtklappen wanneer ze voor de klas staan. Hoe we ze daarin kunnen begeleiden, leren wij u in ons cursuspakket.

Klaar om aan de slag te gaan?

Het is belangrijk om ze hierin te ondersteunen en klaar te stomen voor in hun beroep. Want op school is er soms een lastige opdracht of moment, maar die gaat u meermaals bij uw baas en collega’s ook meemaken. Het beste is dit door veel te oefenen en te vertellen over verschillende onderwerpen.

Didactiek

We houden ons bezig met de toekomst in het onderwijs. Wat gaat er veranderen? Want we hopen altijd dat verandering iets goed is. We moeten trachten om uitdagend te veranderen en te verbeteren. We willen allemaal de beste school zijn.

Kennisnet

Ze proberen de studenten te motiveren om hun eigen device (laptop) mee naar school te nemen. Zodat ze hun eigen materiaal leren gebruiken. In ons cursuspakket leren wij u hoe we dit overbrengen.

Het is ook belangrijk dat we de privacy van onze studenten en docenten hooghouden en dit kunnen we bereiken door zeer voorzichtig met onze digitale gegevens om te gaan. We leren u in de cursus enkele goede tips.

Management

Binnen de school moeten we proberen om constant te veranderen, want stilstaan is achteruitgaan. Het onderwijs is iets dat constant vernieuwd. Dit is ook nodig. In het beroepsleven wordt er telkens meer en meer van de mensen verwacht, dus daarom is het belangrijk dat het vanaf de schoolbanken al wordt meegegeven wat er buiten de schoolmuren gebeurt. Meeste mensen hebben angst voor het onbekende en houden afstand van verandering. Maar dit kunnen en mogen we niet toestaan i.v.m. onze scholen. We trachten onze studenten de best mogelijke start te geven.

Onze scholen zijn te weinig bezig met de groei van het sociaal kapitaal. In onze cursus leert men u wat we hiermee bedoelen.

Participatie

We proberen de studenten zoveel mogelijk bij te betrekken wanneer het over hen gaat. Zodat ze weten wat er gebeurt en hoever ze staan in hun persoonlijke ontwikkeling. In onze cursus leren we hoe we onze studenten bij betrekken en hoe we als tussenpersoon dienen tussen ouders en hun pubers.

Pedagogiek

Ook met studenten van het voortgezet onderwijs komen we in aanraking met seksueel geweld. Hoe gaan we ermee om? In het begin is het beste dat we enkel dienen als luisterend oor. Daarna in samenspraak met de persoon kunnen we verdere stappen zetten. Maar we pushen hen nooit, wat dat werkt averechts en niet goed. Dit is niet makkelijk om de juiste manier te vinden, in onze cursus leren we u hoe u het best mee omgaat. Proberen om uw persoonlijke gevoelens opzij te zetten, is voor niemand makkelijk. Maar we moeten ons in de plaats van het slachtoffer zetten.

Dikwijls wordt er een week van het kind gedaan. Ik vind dit een super evenement. Kinderen zijn heel kwetsbaar en beïnvloedbaar.

We gaan ook voor een hechte band tussen opvoeder en kind. Het allerbelangrijkste hierin is dat we het vertrouwen van het kind krijgen. Zodat hij of zij het gevoel heeft dat ze altijd bij iemand terecht kan. We geven u de nodige informatie door in onze cursus.

Een puberbrein is constant aan het ontwikkelingen. Maar spijtig genoeg niet altijd in een goede manier. We trachten elke student op het rechte pad te houden of terug erop te zetten. Lukt dit altijd, nee spijtig genoeg niet. Maar we gaan voor bijna perfectie. Daarom spreken we in onze cursus over een verbouwing van een kinderbrein. De docenten kunnen hier veel aan doen.

Twijfels?

Aarzel niet om aan de cursus Voortgezet onderwijs te beginnen. Tevens ook in het cursuspakket primair onderwijs als in de cursus voortgezet onderwijs trachten we u een geheel pakket te geven om uw vorming van leraar of docent te vervolledigen. Vele onder jullie gaan de cursus zien als een volwaardig pakket om jullie kennis te verruimen. Uw werk als leerkracht of docent is meer dan een beroep of uw werk, dit is een gave die u moet hebben om les te blijven geven. En de cursus is uw ruggensteun op uw jaren dat u zelf gestudeerd heeft en dat u voor de klas staat. Laat u nooit ontmoedigen en zet door, dat is mijn motto.

Indien u meer wenst te weten over ons cursuspakket voortgezet onderwijs nodig ik u uit om vandaag nog te starten met dit pakket. U gaat er geen spijt van hebben. Veel succes ermee.

Cursuspakket voortgezet onderwijs

Mannen en vrouwen op de werkvloer: De vooroordelen

Vooroordelen op grond van geslacht vormen een belemmering voor vrouwen op de werkplek. Of het nu opzettelijk of onbewust is, vooroordelen maken het moeilijker voor vrouwen om aangenomen en gepromoveerd te worden en hebben een…

Lees meer
16 november 2022
2 minuten
Online leren als partner in een leven lang leren

Dat wij van ZK-Academie vinden dat online leren een vast onderdeel uit zou moeten maken van het lesaanbod in het voortgezet onderwijs, zal niemand verbazen. Het aanbieden van online leerstof biedt ons immers de gelegenheid…

Lees meer
21 oktober 2022
2 minuten
Digitalisering in het onderwijs: de feiten op een rijtje.

De introductie van digitalisering in het onderwijs is een feit, daar kunnen we niet meer omheen. Stap voor stap maakt het traditionele klaslokaal plaats voor virtuele klaslokalen, blended learning en hybride leeromgevingen. ZK-Academie zette wat…

Lees meer
28 september 2022
2 minuten
1 2 3 15
Contact
Zwaardstraat 16 (Oude Ambachtsschool)
2584 TX Den Haag
070-7850107
Stuur ons een bericht
© 2022 ZK Academy
apartmentcartphone-handsetmapenter-downmagnifierchevron-down