1 juni 2022

Een Leven Lang Leren

Home / Artikelen / Een Leven Lang Leren

Een Leven Lang Leren.

Verandering in je loopbaan, je persoonlijke leven, of op je werk en je verenigingsleven… Een van de beste manieren om met verandering om te gaan en alles er uit te halen, is door altijd te blijven leren,  je leven lang.

Een leven lang leren is essentieel voor ons bestaan. Net zoals eten ons lichaam voedt, voedt leren onze geest. Je leven lang leren is een onmisbaar onderdeel voor elke carrière, ondernemerschap en groei van jou op zowel persoonlijk als zakelijk vlak.

Tegenwoordig vormt continu leren een noodzakelijk onderdeel bij het verwerven van kritische denkvaardigheden en het ontdekken van nieuwe manieren om met mensen uit verschillende culturen om te gaan. Een leven leiden zonder continu te leren is bijna ondenkbaar geworden.

Wat is een leven lang leren?

Blijven leren is jouw gemotiveerde volharding in het verwerven van kennis en competenties om jouw vaardigheden uit te breiden en toekomstige kansen te ontwikkelen. Het maakt deel uit van je persoonlijke en professionele ontwikkeling om stagnatie te voorkomen en jouw volledige potentieel te bereiken.

Leven lang leren is op dit moment misschien een trendy term, maar het is niet nieuw. In het oude Griekenland argumenteerde Plato tegen iedereen die zou stoppen om te luisteren dat “het niet onderzochte leven niet de moeite waard is om geleefd te worden”. Met andere woorden: als we stoppen met leren, stoppen we in feite met betekenisvol leven. We limiteren onze persoonlijke vooruitgang en beperken ons in het bereiken van ons potentieel, eeuwig zonde aldus Plato.

Is Platoʼs uitspraak nog relevant in de wereld van vandaag? Denk aan het steeds snellere tempo van veranderingen in het bedrijfsleven en de samenleving, inclusief de opkomst van het informatietijdperk, de nieuwe kenniseconomieën en de toenemende globalisering van markten. De vraag naar nieuwe vaardigheden en de evolutie van onze bestaande vaardigheden is misschien wel relevanter dan ooit.

Waarom je nooit zou moeten stoppen met leren.

Op ZK-Academie is kennis binnen handbereik van iedereen. Degenen die geen gebruik maken van deze mogelijkheid zullen blijven waar ze zijn. Zij zullen hun vermogen om zich aan te passen in een snel veranderende wereld niet, of onvoldoende ontwikkelen. Het ZK-Academie team bracht de belangrijkste voordelen van een leven lang leren in kaart. Schrijf je in voor de ZK-Academie nieuwsbrief en wij sturen je geheel vrijblijvend de whitepaper “Een Leven Lang Leren”.

Mannen en vrouwen op de werkvloer: De vooroordelen

Vooroordelen op grond van geslacht vormen een belemmering voor vrouwen op de werkplek. Of het nu opzettelijk of onbewust is, vooroordelen maken het moeilijker voor vrouwen om aangenomen en gepromoveerd te worden en hebben een…

Lees meer
16 november 2022
2 minuten
Online leren als partner in een leven lang leren

Dat wij van ZK-Academie vinden dat online leren een vast onderdeel uit zou moeten maken van het lesaanbod in het voortgezet onderwijs, zal niemand verbazen. Het aanbieden van online leerstof biedt ons immers de gelegenheid…

Lees meer
21 oktober 2022
2 minuten
Digitalisering in het onderwijs: de feiten op een rijtje.

De introductie van digitalisering in het onderwijs is een feit, daar kunnen we niet meer omheen. Stap voor stap maakt het traditionele klaslokaal plaats voor virtuele klaslokalen, blended learning en hybride leeromgevingen. ZK-Academie zette wat…

Lees meer
28 september 2022
2 minuten
1 2 3 15
Contact
Zwaardstraat 16 (Oude Ambachtsschool)
2584 TX Den Haag
070-7850107
Stuur ons een bericht
© 2022 ZK Academy
apartmentcartphone-handsetmapenter-downmagnifierchevron-down