26 april 2022

Betere vooruitzichten op een veranderende arbeidsmarkt.    

Home / Artikelen / Betere vooruitzichten op een veranderende arbeidsmarkt.    

Werk verandert snel. Steeds meer werk is digitaal. Hierdoor komen er nieuwe banen bij, terwijl andere banen verdwijnen. Ook door de coronacrisis verdwijnen er banen. Terwijl er in de zorg, techniek en het onderwijs juist veel vacatures zijn. Als je hier mee te maken hebt, kun je je laten om- of bijscholen. De overheid helpt je hierbij met het zogenaamde STAP-budget.

Wat is het STAP-budget? Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget aanvragen van maximaal € 1.000,-- per jaar voor scholing en ontwikkeling. Deze subsidie heet STAP, STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.

Met het geld uit het STAP-budget kunt je een opleiding of cursus volgen en ontwikkel je skills en competenties die jou een beter vooruitzicht geven op de snel veranderende arbeidsmarkt. Hiermee heb je aantoonbaar meer kansen om je baan te houden of om een leuke nieuwe baan te vinden.

ZK-Academie ontwikkelde voor het STAP overheidsinitiatief, specifieke thuisopleidingen op HBO niveau. Het betreft onder andere opleidingen op het gebied van Leiderschap en Management, Personeel- en Organisatieontwikkeling (P&O) en Sales en Accountmanagement. Alle ZK-Academie STAP opleidingen zijn opgenomen in het officiële STAP-scholingsregister en kwalificeren zich dus voor toekenning van het STAP-budget. Dat betekent voor jou gratis studeren in je eigen tijd.

Bekijk hier het ZK-Academie STAP opleidingsaanbod of neem contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen. Wacht niet te lang, in de eerste STAP budgetronde was het aantal aanmelding hoger dan het beschikbare budget. Meld je dus vandaag nog aan!      

Digitalisering in het onderwijs: de feiten op rijtje.    

De introductie van digitalisering in het onderwijs is een feit, daar kunnen we niet meer omheen. Stap voor stap maakt het traditionele klaslokaal plaats voor virtuele klaslokalen, blended learning en hybride leeromgevingen. ZK-Academie zette wat…

Lees meer
27 september 2022
2 minuten
Adviezen voor ondernemers van ondernemers.

Overweeg je je eigen bedrijf te beginnen? Wij vroegen aan een aantal succesvolle ondernemers naar het beste advies dat zij ooit hebben gekregen toen zij hun bedrijf startten.     Veel van onze cursisten zijn zelfstandige…

Lees meer
11 augustus 2022
4 minuten
B2B Sales- of Accountmanager en klaar voor de toekomst?

Tijdens de coronapandemie zijn de online verkopen in een stroomversnelling geraakt. Niet alleen in de B2C-markt, maar zeker ook in de B2B-markt. De verwachting is dat deze transitie op de B2B-markt de komende jaren zal…

Lees meer
5 augustus 2022
2 minuten
1 2 3 14
Contact
Zwaardstraat 16 (Oude Ambachtsschool)
2584 TX Den Haag
070-7850107
Stuur ons een bericht
© 2022 ZK Academy
apartmentcartphone-handsetmapenter-downmagnifierchevron-down